top of page

De brandstoffen die bij ons worden verdeeld zijn allemaal ontwikkeld in het onderzoekscentrum van Total, waarbij de verwachtingen van de consument centraal staan.

TOTAL controleert geregeld de kwaliteit van de brandstoffen in haar depots. De additieven die uitgewerkt werden door het onderzoeksteam van TOTAL worden aan de brandstof toegevoegd op het ogenblik dat de tankwagens gevuld worden voor levering aan TOTAL-tankstations. Aan de benzines worden biobrandstoffen toegevoegd volgens de gewenste brandstofsoort en de geldende reglementering. De tankwagen bevat verschillende compartimenten en kan zodoende verschillende producten leveren aan verschillende tankstations.

ONS AANBOD BRANDSTOFFEN VAN TOTALEnergies

Brandstof
9f18f3e80f4b53ab3d5bccc7e3ebb58c.jpg
Diesel Excellium
B7

Tot 93% minder vuilafzetting  in de motor op de dieselinjectoren ten opzichte van een brandstof zonder specifieke additieven.​

btob-home-gazole-pa_edited.png
download.jpg
Excellium 95
E10

Hoogtechnologische loodvrije benzine ontwikkeld door Total

Compatibel met 98% van de benzinemotoren na 2000

Bestaande uit loodvrije 95 E10 en een selectie (cocktail) van specifieke additieven uitgewerkt door de onderzoekscentra van TOTAL

icon_property_diesel_excelan-95_edited.p
sp95-e10.jpg
Excellium 98
E5

Tot 99% minder vuilafzetting in de motor

Hoogtechnologische loodvrije benzine ontwikkeld door Total

Geschikt voor alle benzinevoertuigen

Bestaande uit loodvrije 98 en een selectie (cocktail) van specifieke additieven uitgewerkt door de onderzoekscentra van TOTAL

Excellium98.wit__edited.png

TOTAL EXCELLIUM, EEN NIEUWE GENERATIE BRANDSTOFFEN:

  • Een schone motor verbruikt minder

  • Een schone motor gaat langer mee

  • Een schone motor vervuilt minder

7f0ef7c6b27e01c4cebff2b417c74c72_edited.

Dag na dag kan uw motor vervuild raken met een verminderde performantie als gevolg. Dit door de ophoping van vuil in gevoelige delen, zoals de injectoren en de inlaatklep.

Total Excellium New Generation bevat additieven die deze belangrijke onderdelen van je motor reinigen en grondig proper houden. En dit bij elke tankbeurt!

De nieuwe generatie brandstoffen zorgt voor een betere en meer duurzame bescherming van uw motor. Een schonere motor zorgt eveneens voor een sterkere performantie, minder vervuiling én u verbruikt minder brandstof.*

  • Een schone motor verbruikt minder brandstof *

Een vervuilde motor kan uw brandstofconsumptie significant verhogen. Daarom is het van cruciaal belang dat u uw motor proper houdt om de efficiëntie te garanderen. De combinatie van detergenten, frictiereducerende technologieën en een verbrandingversneller in Excellium New Generation vermindert effectief uw brandstofconsumptie. 

  • Een schone motor gaat langer mee*

Door vuilafzetting te elimineren zorgt Total Excellium New Generation voor een optimale performantie van uw motor. Dankzij moleculen die de frictie tussen de metalen onderdelen reduceren, beperkt het de slijtage en zorgt het voor een verlengde levensduur van de motor.

  • Een schonere motor vervuilt minder*

Total Excellium New Generation zorgt dat uw motor vlotter loopt, wat bijdraagt aan een vermindering van vervuilende uitstoot (koolstofmonoxide en koolwaterstoffen). Verder resulteert een vermindering qua verbruik rechtstreeks in minder CO2 uitstoot.

Alles wat u moet weten over AdBlue

AdBlue

AdBlue is een product, samengesteld uit ureum en water, dat wordt gebruikt in de nieuwe dieselmotoren om aan de strengste milieunormen te voldoen. Ontdek hier alle details over de eigenschappen van AdBlue.

 

758171_0.jpg

Vandaag is iedereen overtuigd van het belang van milieubescherming. Ook de autoconstructeurs hebben dit goed begrepen en als gevolg van de steeds strengere Europese milieunormen namen ze tal van maatregelen om de uitstoot van hun voertuigen te beperken. AdBlue speelt daarbij een belangrijke rol.

Wat is AdBlue?

AdBlue is een gepatenteerd merk met een onveranderlijke samenstelling en wordt gebruikt in de meeste recente dieselmotoren.  

De samenstelling van AdBlue

AdBlue is een product, samengesteld uit 32,5 % zeer zuiver ureum en tot 67,5 % gedemineraliseerd water. Conform de ISO-norm 22241, wordt AdBlue gebruikt in dieselmotoren met SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction).

 

Hoe werkt AdBlue?

AdBlue wordt vóór de SCR-katalysator (geïnstalleerd in de uitlaat) ingespoten in de uitlaat. Door het warmte-effect wordt de AdBlue in deze katalysator omgezet tot ammoniak. Dit element reageert op zijn beurt met de stikstofoxiden (NOx) in de uitstoot van de dieselmotor: het verandert deze schadelijke gassen in stikstof en stoom, twee ongevaarlijke stoffen.

De NOx omvatten zowel stikstofmonoxide (NO) als stikstofdioxide (NO2). Het eerste draagt bij aan de vorming van ozon, dat ademhalingsproblemen veroorzaakt. Ook stikstofdioxide veroorzaakt ademhalingsproblemen en verhoogt de gevoeligheid van de bronchiën voor infecties, vooral bij kinderen.

 

Hoe AdBlue bijvullen in een servicestation?

U kunt AdBlue bijvullen in het servicestation of een bus kopen en thuis uw reservoir bijvullen. Maar dan moet u wel weten hoe.

 

Waar vindt u AdBlue?

TotalEnergies Grobbendonk bied AdBlue te koop aan in verpakkingen van 5 en 10 liter

Hoe vult u AdBlue bij?

Uw dashboard geeft u een signaal wanneer het tijd is om AdBlue bij te vullen. Wanneer u dit signaal krijgt hebt u nog 2400 km autonomie. Wanneer u uw reservoir bijvult met minstens 5 liter AdBlue, verdwijnt het signaal. Wacht niet tot u zonder AdBlue zit, want in dat geval zal uw voertuig niet meer starten.

Waar vindt u uw AdBlue reservoir?

AdBlue is geen additief voor diesel. U mag het dus nooit in de brandstoftank gieten. AdBlue heeft zijn eigen reservoir. Naargelang het model bevindt zich dat op verschillende plaatsen:

  • naast het dieselreservoir;

  • in de koffer;

  • onder de motorkap.

Meestal heeft het reservoir een blauwe dop, om elke verwarring met het dieselreservoir te voorkomen.  

bottom of page